Празници и събития – Моливко – филиал

Днес Дядо Коледа посети децата от разновъзрастова група
„ Моливко“. Изпълнени с много емоции и усмивки те го поздравиха с стихчета и песни. Дядо Коледа раздаде подаръци на всички , а той получи коледни картички от най- големите деца на групата. Весели празници!

На 12. 12. 2019 г. в група „Моливко“ се проведе „Утринна приказка“ – четене на приказки от Цветелина Ценова- учител от ДГ „Калина Малина“ с. Ракево.

На Никулден децата от разновъзрастова група „Моливко“ изработиха коледна украса, написаха писмо за своите желания до Дядо Коледа. С много коледно настроение украсиха коледната си елха.

 

В приказната приказна група „ Моливко„ на 25.11.2019г. се проведе „Празник с приказни герои“. Деца и възрастни се пренесоха в света на приказките. Всеки представи своя вълшебен образ с много въображение и настроение. Всички заедно с помощта на вълшебството наречено „щастие“ изпълниха песни и танци.

 

Щом червеното гори, значи казва : „Спри!“
Жълто грейне ли,тогава трябва да внимаваш.
Ала светне ли зелено,тръгвай! Позволено!
Разновъзрастова група „Моливко“ проведе ситуация по БДП.

 

Децата от група „ Моливко“ за пореден път сътвориха с работливи ръчички „Есенна работилница „ Апликираха с природни материали пано на есенно дърво и изработиха есенни маски. Показаха и своите представи за есенна картина с много настроение.

 

 

Във връзка с придобиването на компетентност по религия на 30.10.2019г. децата от разновъзрастова група „Моливко“ 5-6 год. се запознаха с Библия за деца. Проведоха беседа на тема „ Аз съм християнче“. На децата им беше прочетена история по темата заедно илюстрации към нея.

В разновъзрастова група „Моливко“ на 01.11.2019г. по повод Деня на народните будители бе проведена педагогическа ситуация. Децата обогатиха знанията си за едни от най-видните дейци в нашата история чрез кратка презентация с портрети. С голямо вълнение и внимание големите деца дорисуваха и оцветиха картини на Паисий Хилендарски, Васил Левски, Кирил и Методий, Георги Раковски и други. Малчуганите показаха своите цветни варианти на образите на българските будители

На 31.10.2019 децата от разновъзрастова група „Моливко“ отбелязаха Хелоуин. Презентация с множество картинки обогати представите на децата за този празник, легендите, символите му и начина на празнуване в англоговорящите страни. Заедно с помощник възпитателя от групата изработиха тиквен фенер. Направиха кът с картини и украса. За добре свършената работа получиха подарък, като се спази мотото на Хелоуин – „пакост или лакомство“

На 29. 10. 2019 г. се проведе учебна евакуация при пожар във връзка с Плана за защита при бедствия в ДГ “Славейче“ гр. Криводол- база

На 28.10.2019 г. в разновъзрастова група „ Моливко“ се проведе практическа ситуация на тема „ Улично движение“. На децата бе обяснено, че кръстовището е опасно място и те трябва да пресичат само за ръка с по- възрастен човек и на пешеходна пътека. Всички заедно изиграха играта „Цветни автомобили“, с което обогатиха представите си за движението по пътя. Ситуацията бе подготвена и проведена от педагогическия и не педагогическия екип на групата.

Децата от разновъзрастова група „ Моливко“ откриха новата учебна година заедно със своите учители, родители и специални гости – г-жа Л.Кирилова- директор на ДГ „Славейче“ гр. Криводол и г-жа Красимира Ангелова – главен експерт „ Образование“ гр. Криводол.