Празници и събития – Мечо Пух

На 18.12. 2019г. децата от група „Мечо Пух“ коледуваха в детската градина. По стара българска традиция домакина дари коледарите с кравайче, ябълки, лакомства и пара за здраве и благодат на всички деца и работещи в детската градина.

Във връзка с проект „Заедно можем повече“ децата от група „Приказни вълшебства с ръководители г-жа Диана Иванова и г-жа Искра Арсенова коледуваха във фирмите: „Био Фарминг“ АД и „Строител Криводол“ ЕООД като малките коледари пееха и наричаха на стопаните за здраве и берекет. По стара българска традиция имаше и сурвакар, който пожела спорна и плодородна весела година на всички! Получени бяха много лакомства за това, че бяха такива малки и сладки коледари.

На 26. 11. 2019г. в група „Мечо Пух“ под ръководството на старши учител Искра Арсенова се проведе „Празник на доброто и приятелството“.
Целта на празника бе да се насърчи формирането у децата представата за доброто и приятелството. С много стихчета, песни и танци децата отправиха своето послание към всички: „Да бъдем добри! Доброто ще спаси света!“.
Празникът завърши с танца „Усмивка“, а посланията към родителите децата поднесоха с балони- усмивки и с пожелания за повече усмивки и добри приятели!

 

Във втора- трета подготвителна възрастова група „Мечо Пух“ се проведе спортно състезание във връзка със „ Седмицата на бащата“. Децата и татковците се включиха активно в инициативата. Всички спортуваха и се забавляваха с двете игри които им предложиха госпожите на групата. Първата игра бе „Бъди точен“, втората игра бе „Рибари“. На финала на състезанието всички деца получиха балони за доброто им представяне.

Във втора- трета подготвителна възрастова група „Мечо Пух“ се проведе ситуация във връзка с Плана за насилие и тормоз. Гост на ситуацията бе г-жа Маргарита Петрова секретар на МКБППМН в Община Криводол, която съвместно с г-жа Диана Иванова представиха презентация на децата за това как можем да бъде еднакви, а в същото време и различни, чрез цветовете на дъгата.
Ситуацията продължи като се изиграха две дидактични игри. Първата игра представи на децата настроението им чрез емотикони. Те трябваше да направят групи от еднакви емотикони.
Другата игра бе да направят табло с картинки, на което трябваше да отделят еднаквите и различните. По този начин затвърдиха знанията си.

На 30. 10. 2019 г. във връзка със здравното образование във втора- трета подготвителна възрастова група „Мечо Пух“ се проведе основна форма на педагогическа ситуация по ОН: ОС на тема: „Знам правила за хранене“. Г-жа Диана Иванова предложени на децата иновативен метод на работа с програма за работа на интерактивна дъска. Децата ограждаха верните отговори за културно хранене. След това им бе предложена дидактична игра,с която затвърдиха своите знания

Във връзка с Плана за дейността на детската градина на 24. 10. 2019 година се проведе педагогическа ситуация на тема: „Правата на детето“ във втора- трета подготвителна възрастова група „Мечо Пух“ под ръководството на г-жа Диана Иванова- главен учител. Гост на ситуацията бе г-жа Маргарита Петрова секретар на МКБППМН в Община Криводол и г-жа Лилия Петрова- директор.
Чрез интерактивните технологии /мултимедия и интерактивна дъска/ децата бяха запознати с приказката „Малечка- Палечка“. Последва беседа, изработване на постер с надслов: „Всяко дете има права“, изиграване на подвижната игра „Сигурност, спокойствие, свобода“ и танца „Хей дете, танцувай с мен“