Актуално

29 Юни – Ден на безопасното движение по пътищата на Република България.

29

Правилник за дейността на ДГ за учебна 2019-2020г.

На 18. 12. 2019 г. театър „Магия“ от град Монтана гостува на децата в детската градина с постановката „ Сърцето на Клоуна“ с участието на актьорите Нели Първанова, Ина Колева и Веселин Петров. С много настроение и вълнение децата посрещнаха Дядо Коледа, който зарадва децата с много подаръци.

 

    

Седмицата на четенето в ДГ „ Славейче“ бе закрита с пресъздаване на зимните празници и обичай.
Възпитанието на децата към българските празници, обичай и традиции започва от най-ранна детска възраст. Семейството съвместно с детската градина са тези които показват, възпитават и подхранват тези моменти от нашият живот.
С настъпването на едни от най-хубавите празници Никулден, Бъдни вечер, Коледа и Сурваки децата и госпожите от гр. „Мечо Пух“ и гр. „Детелинки“ и техните госпожи Диана Иванова- главен учител и Стефка Алексова- старши учител, съвместно с гл. библиотекар Христина Кръстева подредиха и отпразнуваха с много настроение, песни и танци моменти от тези празници.
Вълнуващо е как малките възпитаници с голям интерес се включиха в преживяванията за всеки един празник, които беше пресъздаден. Те слушаха с голям интерес как още техните пра-баби и пра- дядовци са празнували. Това зареди всички с много обич и настроение за всички хубави дни които ни очакват в навечерието на Нова Година. Пожелахме си много здраве и берекет през следващата година.

  

 

На 12. 12. 2019 г. „Утринна приказка“ в библиотеката към НЧ „Н. Й. Вапцаров- 1924“ – Криводол. Четене на приказки от г-жа Диана Иванова и Христина Кръстева- главен библиотекар. Децата бяха запознати с новите книги, които са дарени на библиотеката и с творчество на местните писатели Живко Сотиров и Траян Първанов.

       

         

На 11. 12. 2019 г. във връзка с Националната седмица на четенето децата от групите „Мечо Пух“ и „Детелинки“ посетиха Етнографска музейна сбирка към НЧ „Н. Й. Вапцаров- 1924“ гр. Криводол. Главен библиотекар Христина Кръстева запозна децата с бита и културата на жителите в Община Криводол.

На 10. 12. 2019 г. в детската градина гостува Драматичен театър- Монтана с „Галена мома Богданка“ по проект „Заедно можем повече“. С много настроение и емоции децата съпреживяха българската народна приказка.

     

         

По случай откриването на Националната седмица на четенето децата на ДГ „Славейче“ от група „Мечо Пух“ и група „Детелинки“ съвместно с библиотеката при НЧ „Н. Й. Вапцаров- 1924“ проведоха интерактивни форми с пряки участници децата. Главен библиотекар Христина Кръстева и библиотекар Геновева Спасова представиха техниката канишибай и драматизация на „Зеленчуковата фамилия“.

В ДГ „Славейче“ днес на Никулден бяха запалени светлините на Коледната елха.
Децата с много настроение пяха коледни песни, играха танци и хора.
Празникът продължи по групите, където децата изработиха и украсиха своите занимални.

 

       

  

 

Децата, бащите и дядовците от група „Мечо Пух“ и група „Таралежи“ се включиха в кулинарно състезание. Заедно приготвиха различни видове салати.

  

На 1 ноември 2019 г. – деня на народните будители в детската градина се проведе мероприятие съвместно с библиотеката към НЧ „Н. Й. Вапцаров- 1924“. Децата бяха запознати с дейността на народните будители чрез презентация и дидактични игри.

Есен в детската градина!
Благодарности за творческото вдъхновение на децата, учителите, медицинските сестри, помощник възпитателите и родителите в основна и допълнителна сграда

                                       

 

На 29. 10. 2019 г. се проведе учебна евакуация при пожар във връзка с Плана за защита при бедствия в ДГ “Славейче“ гр. Криводол- база

На 28. 10. 2019 г. се проведе учебна евакуация при пожар във връзка с Плана за защита при бедствия в ДГ “Славейче“ гр. Криводол- основна сграда.

                  

Продължава нашата дейност по проект „Заедно можем повече“

       

На 26 септември 2019 г. в детската градина се проведе практическа ситуация по БДП под мотото „ Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ във връзка с активностите в дните на EDWARD за безопасност на движението по пътищата и Европейската седмица на мобилността- 16- 22 септември

    

На 24. 10. 2019 г. се проведе практическа ситуация на тема: „Аз се движа безопасно“ с децата от трета- четвърта ПВГ „Детелинки“ под ръководството на г-жа Стефка Алексова- старши учител. Целта на ситуацията бе децата да могат практически да пресъздадат правилното движение на пешеходците. Децата изброяваха основни правила за безопасно движение и пресичането на уличното платно. Те реагираха много емоционално и спазваха правилата за безопасно движение на улицата. В практическата ситуация взеха участие и децата от група „Мечо Пух“

С тържествено откриване започна новата учебна година и в детска градина „Славейче‘‘ град Криводол . За децата денят беше изпълнен с много емоции, смях и радост от връщането в градината след летните ваканционни дни. Поздравление към педагозите, децата и техните родители отправи Лилия Петрова -директор на градината. Поздравителен адрес от името на Кмета на Община Криводол прочете Красимира Ангелова – главен експерт Образование.